top of page

Marieke van Boxtel

Integratieve coach

_ERF0577b.jpg

Ik ben Marieke van Boxtel en sinds 2021 ben ik de trotse eigenaar van Praktijk Achttien. De naam van mijn praktijk komt van het jaar dat mijn leven op zijn kop is komen te staan. Ik werd in dat jaar moeder van onze zoon uit Haïti. Een jaar waarin ik intens gelukkig was, vol vertrouwen in het leven stond, maar ook veel beproevingen heb doorstaan. Door mijn eigen ervaringen weet ik dat het af en toe fijn is als je een steuntje in de rug krijgt. Als iemand je helpt op je pad, je inzicht geeft in de situatie en jou sterkt om het zelf te doen.

 

Jarenlang heb ik gewerkt in het basisonderwijs. Door mijn achtergrond als sociaal pedagogische hulpverlener was het een logische stap dat ik me binnen het onderwijs steeds meer ben gaan specialiseren in het begeleiden en ondersteunen van de kinderen (de ouders) en de leerkrachten in de school. Ik kwam er al snel achter dat dit het beste gaat in een coachende rol, want als de ander inzichten krijgt over zichzelf, kan er verandering ontstaan.

In de zomer van 2021 heb ik het roer omgegooid. Ik ben de opleiding tot Beroepscoach Practitioner en Jongerencoach Practitioner gaan volgen aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Vanaf dat moment wist ik dat ik de goede stap had gezet. Ik draag nu nog meer bij aan de persoonlijke ontwikkeling waardoor je als mens in rust en met vertrouwen in het leven komt te staan.

In november 2021 ben ik gestart met Praktijk Achttien. Naast mijn praktijk ben ik sinds januari 2021 werkzaam als basisschoolcoach voor stichting SAAM*. Ik begeleid en coach studenten van de PABO en startende leerkrachten.    

Opleidingen 
 

2021

De Nederlandse Academie voor Psychotherapie

2011

Associatie voor Coaching en Fontys Hogescholen

1995-2017

Fontys Hogeschool Eindhoven

Beroepscoach Practitioner

Jongerencoach Practitioner.

 

Certified Professionel schoolcoach deel 1

Magistrum (directeur basisonderwijs)

IB (intern begeleider)

RT (remedial teacher)

PABO (leraar basisonderwijs)

SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening)

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepscoaches. Met mijn opleiding voldoe ik aan de eisen voor het keurmerk Europees kwaliteitskeurmerk voor professionele coaches. 

Keurmerk

bottom of page